E-Ticaret Sitesinin Yapım Aşamaları


Optimist Hub Team 24/01/2018
23/09/2020 Tarihinde Güncellendi

Okunma   Beğeni


E-Ticaret; zamandan ve mekandan bağımsız olarak dünyanın herhangi bir yerine herhangi bir zamanda çevrimiçi olarak ürün veya hizmetlerinizin satışını yapabilmenizi sağlar. E-ticaret yazılımı sayesinde fiziki bir ortamda ulaşabileceğiniz hedef kitlenizin çok daha üzerinde bir kitleye ulaşırken, hedef kitle ve tüketim alışkanlıklarına yönelik verileri de kolayca elde edebilirsiniz.

Bir E-Ticaret sitesi kurarken izlenecek adımlar bellidir. Öncelikli olarak doğru bir ad belirlenmelidir. Sitenizin satışlarınızda birebir etkili olan ad; hem akılda kalıcı olmalı, hem istediğiniz müşteri tipine hitap etmeli, hem arama motorlarında öne çıkabilmeli, hem de satacağınız ürünleri kapsamalıdır.

Sitenin yazılımı özellikle bir E-Ticaret sitesinde çok önemlidir. Sitenizin kolay kullanılabilmesi müşteri tercihleri için çok önemli. Yazılımdaki en can alıcı faktörlerden birisi de sitenin güvenliği. Bunun için özellikle dikkat etmelisiniz çünkü bir E-Ticaret sitesi için güvenlik her şeydir. Bunun yanında yönetim panelinizin iyi tasarlanmış olması ve doğru çalışması gereklidir. Özellikle müşteri takibi ve istatistikleri buradan izleneceği için, panel konusunda çok hassas olunmalı.

Ödeme sistemlerinin belirlenmesi ve hangi seçeneklerin kullanılacağı site takipçilerine sunulmalıdır. İnternette en çok kullanılan yöntemler; havale, EFT, kredi kartı ve kargoya kapıda ödemedir. Havale ve EFT için banka hesabı açmanız, kredi kartı için sanal pos başvurusu yapmanız, kargo ödemesi için ise bir kargo firması veya firmaları ile anlaşmanız gerekli. Bütün bunların yanında Paypal, İpara Payu, Panet, İyzico gibi sanal para seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

En son olarak ürünleri sitenize ekleyebilirsiniz. Ürünleri eklerken görselleri, fiyat ve stok bilgilerini, detay özelliklerini ve diğer belirtmek istediğiniz özellikleri olabildiğince açık bir şekilde girmelisiniz. Sektörünüze ait gruplamalar ve kategorileştirmelerin iyi çalışılmış olması gerekiyor. Bu aşama doğru site tasarımının en çok öne çıktığı alan. Bütün bunlar bittiğinde siteniz E-Ticaret yapmaya uygun hale gelmiştir. Ancak asıl başarı bu aşamadan sonra yapılacaklarda gizlidir

E-Ticaret site yapımına karar verdikten sonra öncelikle müşterilerinizin mevcut durum analizini yaparak kısa ve uzun vade için stratejiler oluşturulmalı, analizler doğrultusunda hedef kitlenizin beklentisine göre site tasarımı ile içerik ve kategori yapısı oluşturulmalı, banka sanal pos için gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlayıp, SSL sertifikası ve diğer gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra siteniz aktif hale getirilmelidir. Son olarak ise satış sonrası kargo seçenekleri de oluşturulup mevcut yazılıma entegre edilmeli ve optimum düzeyde hizmet sunmanız sağlanmalıdır.

En güncel gelişmelerden haberdar olmak için E-posta listemize katılın

  Beğeni

Optimist Hub Team

Optimist Hub Team

Optimist Hub; yazılım, tasarım ve pazarlama yetenekleri ile işletmelere büyük dijital çözümler sunan, müşteri deneyimi odaklı 360 Dijital Ajans.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen Yazılar

Güncellemelerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?